* some details of photos may be different from the actual product
УСТОЙЧИВО НАДМОЩИЕ
TUF Gaming F15 е геймърски лаптоп, оборудван за сериозен гейминг, с привлекателен нов стил, операционна система Windows 10 Pro и мощ, която ще ви отведе до победата. Новата графична карта GeForce RTX™ 3060 осигурява плавен геймплей при дисплеи до 240 Hz и 100% sRGB, а внушителният процесор Intel® Core™ i9-11900H работи с подобрена охладителна система за повече производителност и тиха акустика. Издръжливата 90-ватова батерия и здравината на TUF по военен стандарт осигуряват най-доброто за гейминг сесията ви, където и да я провеждате.
ДИЗАЙН
ЗАШЕМЕТЯВАЩ СТИЛ
Персонализирайте усещането си с елегантния сив нюанс Eclipse Gray или смелия черен цвят Graphite Black. Текстурираният клетъчен релеф по основата подобрява стабилността и се съчетава добре с шестоъгълниците на подсилващата структура на корпуса. Резките по подложката за китки придават елегантен завършек, който създава усещането за професионализъм и изчистен стил.
Подложка с клетъчен дизайн
Долната част на корпуса е с покритие с клетъчен дизайн. Стратегически разположените прорези изпълняват функцията и на охлаждащи отвори.
Елегантност и красота
Двата нюанса – смелият черен Graphite Black и елегантният сив Eclipse Gray, заявяват личния ви стил пред всички.
Декориран метал
Контрастиращите резки по корпуса са открояващи се и изискани.
ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
ПОЕМЕТЕ ВСЯКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
TUF Gaming F15 винаги е готов за действие! Той се справя отлично с всичко – гейминг, стриймване и какво ли още не. Осигурете си сериозна мощ за взискателните задачи с до 8-ядрен, 16-нишков процесор Intel® Core™ i9-11900H. Благодарение на най-новия модел графична карта GeForce RTX™ 3060 геймплейът се визуализира безпроблемно дори с голям брой кадри в секунда при цял тон съвременни заглавия. Свръхбърз NVMe PCIe® SSD диск с капацитет до 1 TB ускорява зареждането, а свободният SSD слот улеснява добавянето на повече място за съхранение за игралната ви колекция.
WINDOWS 10 PRO
ДО INTEL®
CORE i9-11900H
ПРОЦЕСОР
ДО NVIDIA® GeForce
RTX 3060
ГРАФИЧНА КАРТА
ДО 32 GB
3200MHz
DDR4 RAM
ДО
1TB SSD
NVMe® PCIe®
2X SSD
СЛОТА

ЛАПТОПИ СЪС СЕРИЯТА GEFORCE RTX™ 30

СЪВЪРШЕНО ИЗЖИВЯВАНЕ

Серията GeForce RTX™ 30 захранва най-производителните в света лаптопи за геймъри и творци. Създадени са с отличената с награди Ampere – 2-рото поколение RTX архитектура на NVIDIA – с новите RT и Tensor ядра, както и поточни мултипроцесори за
възможно най-реалистична графика с проследяване на лъчи и свръхмодерни AI функционалности.

Архитектура NVIDIA Ampere

2-РО ПОКОЛЕНИЕ
RT ЯДРА
2X ПРОПУСКЛИВОСТ
3-ТО ПОКОЛЕНИЕ
TENSOR ЯДРА
ДО 2X ПРОПУСКЛИВОСТ
НОВИ
ПОТОЧНИ МУЛТИПРОЦЕСОРИ
2X FP32 ПРОПУСКЛИВОСТ

RTX. В ПЪЛНА ГОТОВНОСТ.

Насладете се на най-големите кинохитове, както никога досега, с визуалната точност на проследяването на лъчи в реално време и ненадминатата производителност на DLSS с изкуствен интелект. RTX. В пълна готовност.

ПОДОБРЕНИЯ ЧРЕЗ DLSS С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

МАКСИМАЛЕН FPS. МАКСИМАЛНО КАЧЕСТВО. С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ.

NVIDIA DLSS е революционно рендиране с изкуствен интелект, което увеличава кадровата честота, без да жертва качеството на изображенията, като използва специално заделени за обработка от изкуствен интелект Tensor ядра на GeForce RTX. Това ви осигурява допълнителен капацитет производителност, с който да увеличите още повече настройките и разделителната способност за невероятно визуално изживяване. AI революцията достигна гейминга.

DYNAMIC BOOST 2.0

Новата функция Dynamic Boost 2.0 с изкуствен интелект автоматично осигурява нужното захранване на графичната карта, паметта ѝ и процесора, за да постигне по-добра от всякога производителност. Мрежите с изкуствен интелект на Dynamic Boost 2.0 управляват захранването на ниво кадър, така че лаптопът ви непрекъснато извършва оптимизации за максимална производителност, докато играете или творите.

WHISPERMODE 2.0

WhisperMode 2.0 предлага управление на акустиката на геймърски лаптопи на съвсем ново ниво. Технологията беше изцяло препроектирана и вградена в лаптопите на системно ниво и по специфичен начин. Избирате предпочитано ниво на акустика и алгоритмите с изкуствен интелект на WhisperMode 2.0 управляват процесора, графичната карта, температурата на системата и скоростта на вентилаторите, за да ви го осигурят и да постигнат възможно най-добра производителност.

RESIZABLE BAR

Resizable BAR е разширена функция за PCI Express, която дава на процесора достъп до целия кадров буфер на графичната карта наведнъж, като така подобрява производителността в много игри.

DLSS

NVIDIA DLSS значително подобрява ефективността при същата консумация на енергия, като използва Tensor ядрата за революционно рендиране с изкуствен интелект.

ПОДОБРЕТЕ ТВОРЧЕСКАТА СИ ДЕЙНОСТ

Изведете творческите си проекти на следващото ниво с лаптоп със серия GeForce RTX 30. Предоставя подобрения чрез изкуствен интелект за най-популярните творчески приложения. Дава достъп до платформата NVIDIA Studio, която съдържа драйвери и ексклузивни инструменти. Създаден за производителност със рекордна скорост. Без значение дали рендирате сложни триизмерни сцени, редактирате видеозаписи с разделителна способност 8K, или стриймвате на живо с най-доброто кодиране и качество на изображението, лаптопите с GeForce RTX ви осигуряват достатъчна производителност за най-добрите ви творения.

ПОБЕДА, ИЗМЕРЕНА В МИЛИСЕКУНДИ

NVIDIA Reflex дава ненадминато преимущество в съревнованията. Най-минималното забавяне. Най-бързият отговор, осигурен от лаптопите със серия GeForce RTX 30. Прихващайте мишените по-бързо, реагирайте мигновено и подобрете точността си на прицелване чрез революционния пакет от технологии, които измерват и оптимизират забавянето на системата по време на съревнователни игри.

СТРИЙМВАЙТЕ КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Влезте в светлините на прожекторите с изумителна графика и плавно предаване на живо без насичане. Комбинацията от хардуерно кодиране и декодиране от ново поколение ви дава възможност да покажете най-добрите си моменти в изумителни детайли. Новото приложение NVIDIA Broadcast ще издигне стриймовете ви на живо до следващото ниво чрез мощни функционалности с изкуствен интелект за подобряване на аудио и видео качеството с ефекти като виртуален фон, автоматично кадриране за уеб камера и премахване на шума от микрофона. Лаптопите със серия GeForce RTX 30 осигуряват нужната производителност и качество на изображенията, с които да показвате на аудиторията най-доброто от себе си – всеки път!

ГРАФИКА
СКОРОСТ, ДОСТАТЪЧНО ЗА УСПЕХ
Играйте при скорост от про гейминг ниво с бързия 100% sRGB IPS панел с честота на опресняване до 240 Hz. Благодарение на Адаптивното синхронизиране честотата на обновяване на дисплея се синхронизира с кадровата честота на графичната карта, за да се редуцира забавянето, да се сведе до минимум насичането и да се елиминират визуалните накъсвания. Свръхбързият Thunderbolt™ 4 порт ви дава възможност да свързвате в движение мощни външни графични карти или монитори, които да улеснят работата ви с много задачи наведнъж. Използвайте HDMI 2.0b, за да възпроизвеждайте филми, видоклипове и игри с 4K Ultra HD качество на големия екран на телевизора ви.
БЪРЗ
240Hz
ДИСПЛЕЙ
IPS
100% sRGB
ПАНЕЛ
БЕЗПРОБЛЕМНА
Adaptive-Sync
ТЕХНОЛОГИЯ
ЗВУК
КРИСТАЛНО ЯСЕН ЗВУК
Двата високоговорителя с четири отвора са ясни и мощни и осигуряват завладяващо аудио изживяване. DTS:X™ Ultra предлага прецизен звук за ясно и достоверно озвучаване. 7,1-каналният виртуален съраунд звук подобрява усещане за пространство в игрите и ви помага да откривате противниците. Налични са до 8 предварително настроени режима за музика, филми и игрови жанрове, с които още повече да оптимизирате изживяването си, а вграденият еквалайзер ви дава възможност да настройвате всичко според предпочитанията си.
ОПТИМИЗИРАНИ
СТРАТЕГИИ/RPG/ШУТЪРИ
ЗВУКОВИ РЕЖИМИ
7,1-КАНАЛЕН
СЪРАУНД ЗВУК
ЗА ЦЯЛОСТНО ИЗЖИВЯВАНЕ
ДВУПОСОЧНО
ПРЕМАХВАНЕ НА ШУМА С AI
ТЕХНОЛОГИЯ
ДВУПОСОЧНО ПРЕМАХВАНЕ НА ШУМА С AI
ТЕМПЕРАТУРА
СТАБИЛНО ОХЛАЖДАНЕ
Цялостното охлаждане поддържа дълготрайната надеждност на системата и удължава живота на машината. Четири термотръби и три радиатора отвеждат топлината далеч от хардуера и бързо я разсейват, като така поддържат температурата на компонентите в оптимални нива. Самопочистващият се дизайн гарантира, че няма замърсявания в охлаждащата система и тя остава в отлично състояние за по-дълго време. Настроени режими на работа балансират бързодействието и акустиката според текущите ви задачи, като имате възможност да ги променяте според желанията си.
САМОПОЧИСТВАЩО СЕ
ОХЛАЖДАНЕ 2.0
+10% ВЪЗДУШЕН ПОТОК
11% ПО-ТИХА РАБОТА
В РЕЖИМ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
ПРЕНОСИМОСТ
ИЗУМИТЕЛНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И ПРЕНОСИМОСТ
Където и да ви отведе животът, винаги дръжте този надежден съюзник под ръка. Лек, преносим и издръжлив – този лаптоп поддържа връзката ви със света навсякъде. Енергоефективният процесор Intel® Core™ и внушителната 90-ватова батерия осигуряват 14,7 часа непрекъснато видеовъзпроизвеждане, за да можете да гледате още и още филми. Вградената камера прави стриймването и създаването на съдържание в движение по-удобно. Бързата и надеждна Wi-Fi 6 (802.11ax) връзка гарантира, че ще бъдете онлайн и продуктивни навсякъде, където има съвместима мрежа.

* Животът на батерията може да варира в зависимост от системната конфигурация.
ДО
90Wh
БАТЕРИЯ
ДО
9,4 ЧАСА
СЪРФИРАНЕ В МРЕЖАТА
ДО
14,7 ЧАСА
ВИДЕО ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ
50% ЗА 30 МИНУТИ
БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ
ТЕХНОЛОГИЯ
ИЗДРЪЖЛИВОСТ
ЗДРАВИНА ПО ВОЕНЕН СТАНДАРТ
За да заслужат честта да се наричат TUF Gaming, лаптопите трябва да оцелеят щателните тестове MIL-STD-810H. Тестовите устройства се подлагат на изпускания, вибрации, влажност и екстремни температурни условия, за да се гарантира надеждността им. Можете да разчитате на F15 и в най-неблагоприятните услови, защото той е повече от способен да устои на случайните удари и инциденти в ежедневието ви.
ИЗТЪРВАНЕ
ВИБРАЦИИ
ГОРЕЩИНА
СТУД
ВЛАГА
УСТОЙЧИВОСТ НА ЩЕТИ ОТ ПАДАНЕ
Тестовете с изпускане гарантират, че всеки лаптоп TUF Gaming може да устои на повреждане от неочаквано падане, сблъсък или удар по време на транспортиране или ежедневна употреба. За да отговорят на стандартите MIL-STD-810H, устройствата трябва да оцелеят тестовете с падане. Мушнете лаптопа в раницата си, метнете я на рамо и носете F15 навсякъде без стрес и притеснения.

* За точните условия на тестовете вижте тестовете за шокови ситуации при работа на бюро, метод 516.8, процедура VI.
ЛЕСНО ПЪТУВАНЕ
Винаги когато носите устройството си в самолет, влак или автомобил, то е подложено на различни нива на вибрации, които могат да разместят или повредят вътрешните компоненти. Щателното тестване за устойчивост на вибрации гарантира, че всяка част от лаптопа TUF Gaming може да понесе пътуванията ви без изменения или загуба на функционалност.

* За точните условия на тестовете вижте тестовете за устойчивост на вибрации, метод 514.8.
ХЛАДНОКРЪВИЕ В НАЖЕЖЕНА СИТУАЦИЯ
Без значение дали сте на поход в пустинята или се печете на плажа, тестовете за устойчивост на екстремно висока температура гарантират, че вашият лаптоп TUF Gaming винаги може да бъде с вас. Това устройство е способно да работи в продължение на няколко дни при температура 49°C.

* За точните условия на тестовете вижте тестовете за устойчивост на висока температура, метод 501.7, процедура II.
СМРАЗЯВАЩ СТУД
Дори и при смразяваща температура, ниска до -32°C, лаптопите TUF Gaming продължават да работят. Тази изумителна устойчивост е доказателство, че можете да ги отведете и в най-неблагоприятните и студени кътчета на планетата и да запазят ефективността си.

* За точните условия на тестовете вижте тестовете за устойчивост на ниска температура, метод 502.7, процедура II.
ВЛАГА? БЕЗ СТРЕС
Корпусът на лаптопа TUF Gaming е създаден да устоява на влажност от 95% при продължителни периоди от време и в крайна сметка да запази пълната си функционалност. Дори да сте на пътешествие през тропиците, в мокро и неприятно време, лаптопът TUF Gaming ще оцелее бурята.

* За точните условия на тестовете вижте тестовете за устойчивост на влага, метод 507.6, процедура II.
ИЗТЪРВАНЕ
ВИБРАЦИИ
ГОРЕЩИНА
СТУД
ВЛАГА
КЛАВИАТУРА
ОПТИМАЛНО ГЕЙМИНГ ИЗЖИВЯВАНЕ
Въоръжете се с клавиатура в настолен стил, оптимизирана за гейминг. Еднородната RGB подсветка ви дава възможност да изразите уникалния си стил, а откроените клавиши W, A, S и D са лесни за намиране само с бърз поглед и в готовност да отведат героя ви навсякъде. Технологията Overstroke задейства изпращането на сигнала при лек натиск на клавишите, като така осигурява бърза реакция и безпроблемен контрол. Подобаващо за TUF, всеки клавиш е с изумителната издръжливост, равняваща се на 20 милиона натискания, и осигурява превъзходна и дългосрочна надеждност и точност.
RGB
ПОДСВЕТКА
20 МИЛИОНА
НАТИСКАНИЯ
OVERSTROKE
ТЕХНОЛОГИЯ
Static
Breathing
Color Cycle
Strobing
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЪПГРЕЙДВАНЕ
ГЪВКАВ И ПОДОБРЯВАЩ СЕ
Поддържането на машината ви готова за настоящите и бъдещите игри е много лесно. Лесният за ъпгрейдване дизайн прави промените по RAM паметта и SSD хранилището детска игра. Трябва ви само отвертка, за да получите достъп до слотовете за памет и гнездата за дискове, а специалният изскачащ болт повдига единия ъгъл на панела. TUF F15 разполага и с Thunderbolt™ 4, за да свързвате всякакви нови устройства. Можете да свържете външна графична карта и да си осигурите повече мощ за красивите игри или за 3D рендиране или пък свържете до два 4K дисплея за по-ефективно изпълняване на много задачи наведнъж.
ВХОД/ИЗХОД
ЦЯЛОСТНА СВЪРЗАНОСТ
Наличието на много I/O портове ви дават възможност да използвате любимите си устройства навсякъде. Гъвкавият Thunderbolt™ 4 порт позволява връзка с най-новите модели устройства и поддържа DisplayPort 1.4, чрез който можете да свържете до два 4K дисплея с честота на опресняване 60 Hz или един 8K UHD телевизор или монитор за още по-впечатляваща картина. Двата USB 3.2 Type-A порта осигуряват бързо прехвърляне на данни, а с допълнителния USB 3.2 Type-A порт ще имате общо три входа за аксесоари. Чрез наличната Bluetooth връзка можете да свързвате мишки, слушалки и други съвместима устройства, без работното ви пространство да се затрупа от кабели. Бъдете онлайн чрез бързата и надеждна 802.11AX (2x2) Wi-Fi връзка, когато такава мрежа е налична.
ЕКСКЛУЗИВЕН СОФТУЕР
ОБЕДИНЕНИ НАСТРОЙКИ НА СИСТЕМАТА И ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕ
Armoury Crate събира основните настройки на осветяването и системата на едно място за бърз и лесен достъп. Разширените опции за персонализиране ви позволяват да променяте естетичните ефекти, да настройвате профилите за игри и да коригирате настройките на звука според желанията си. Scenario Profiles ви позволява да определяте и променяте предпочитанията, които автоматично коригират производителността и други настройки, когато използвате любимите си приложения и игри. Поемете пълен контрол над работата и забавленията си и ги направете такива, каквито искате да бъдат.
XBOX GAME PASS
Неограничен достъп до над 100 висококачествени игри за компютър с Windows 10. Едномесечен абонамент за Game Pass, който получавате с покупката на устройството. Към платформата непрестанно се добавят нови заглавия и винаги ще имате нещо ново, което да играете.

*Изисква се активен абонамент. Абонаментът продължава, докато не бъде анулиран. Каталогът на игрите периодично се променя. За да играете игрите за компютър, трябва да разполагате с Windows 10 и приложение. Подробности ще намерите на xbox.com/pcgamesplan. Вижте xbox.com/game-pass. xbox.com/pcgamesplan. xbox.com/game-pass.
3DMARK FIRESTRIKE
20368
FAR CRY 5
102 FPS
SHADOW OF THE TOMB RAIDER
96 FPS
CLOSE


CLOSE
 • ДИЗАЙН
 • ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
 • ГРАФИКА
 • ЗВУК
 • ТЕМПЕРАТУРА
 • ПРЕНОСИМОСТ
 • ИЗДРЪЖЛИВОСТ
 • КЛАВИАТУРА
 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЪПГРЕЙДВАНЕ
 • ВХОД/ИЗХОД
 • ЕКСКЛУЗИВЕН СОФТУЕР