* some details of photos may be different from the actual product
Развълнувайте сетивата си

Zephyrus M16 е бърз, елегантен, свръхтънък и осигурява отлична практическа работа с Windows 11. Всичко – от професионално създаване на съдържание до съревнователни игри, се случва безпроблемно благодарение на 12-тото поколение процесори до Intel® Core™ i9-12900H с течен метал и графичната карта до NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti. Насладете се на най-фините детайли на QHD дисплея с честота 165 Hz/3 ms, валидация от Pantone®, 100% DCI-P3 цветове, поддръжка на Dolby Vision, съотношение екран/корпус 94% и първата в света свръхтънка рамка и от четирите страни при геймърски лаптоп. Потопете се в магията на съраунд звука с шестте високоговорителя с Dolby Atmos® и двата нискочестотни високоговорителя с технология за неутрализиране на вибрациите (force-canceling), които обогатяват всеки вид забавление.

Станете едно с екшъна

QHD дисплеят е почти безрамков със съотношение екран/корпус цели 94% и е напълно завладяващ. Геймплят при голям брой кадри в секунда е по-богат с постигнат баланс между детайли с висока разделителна способност, честота на опресняване 165 Hz и време за отговор 3 ms. Наслаждавайте се на прецизност на цялата цветова гама благодарение на валидацията от Pantone® и 100% DCI-P3 цветове – идеално за геймъри, които са и творци на съдържание. Високото съотношение 16:10 разширява кръгозора и ви помага лесно да виждате важните неща.

Бърз
165 Hz/3 ms
дисплей
Ясна
QHD
резолюция
Ярки
100% DCI-P3
цветове
Безпроблемна
адаптивна синхронизация
технология
to nebula link
* Продуктът на страницата е представен с най-високата конфигурация, поради което може да се различава от действителните налични спецификации. Моля, проверете раздела Спецификации за актуална информация за избрания продукт.
Бъдете по-добри от всички други

Zephyrus M16 постига съвършен баланс между скорост, мощ и преносимост. Свръхтънкият му корпус помещава 12-то поколение процесор до Intel® Core™ i9-12900H и графична карта до NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti. Разполага с 48 GB DDR5-4800MHz RAM и до 2 TB супербързо PCIe® хранилище от 4-то поколение, за да се справяте бързо с многото ежедневни задачи. Тежките приложения за гейминг или създаване на съдържание се зареждат светкавично бързо.

 
Windows 11 Pro
операционна система
До NVIDIA® GeForce
RTX™ 3080 Ti
графична карта
До 12 Gen Intel®
Core™ i9-12900H
процесор
До
2 TB PCIe® 4.0
SSD диска
Поддръжка на до
48 GB
DDR5-4800 RAM
16-инчов дисплей в 15-инчов корпус

Изчистеният дизайн помещава 16-инчов дисплей в свръхтънък 15-инчов корпус. Zephyrus M16 е 5% по-лек и по-малък от предшествениците си и е идеално съчетание между удобство и преносимост.

Меко на допир покритие

Подложката за китки е покрита с мека на допир боя, по която замърсяванията и отпечатъците от пръсти са почти невидими. Така елегантният стил и деликатният блясък се запазват през целия ден.

16-инчов дисплей в 15-инчов корпус

Изчистеният дизайн помещава 16-инчов дисплей в свръхтънък 15-инчов корпус. Zephyrus M16 е 5% по-лек и по-малък от предшествениците си и е идеално съчетание между удобство и преносимост.

Призматичен блясък

Дизайнът на капака с точкова матрица е постигнат благодарение на прецизно CNC фрезоване – 8279 перфорации на малко отстояние. Призматичното покритие отдолу блещука и добавя фин проблясващ ефект, открояващ се на тъмния фон.

Меко на допир покритие

Подложката за китки е покрита с мека на допир боя, по която замърсяванията и отпечатъците от пръсти са почти невидими. Така елегантният стил и деликатният блясък се запазват през целия ден.

180° ErgoLift

ErgoLift пантата с възможност за отваряне до 180° осигурява повече зрителни ъгли. Елементите на стандартните лаптопи са с ограничи движения, но екранът на Zephyrus M16 може да бъде разтворен докрай, за да го споделяте лесно с приятелите си или да наместите идеалния за вас ъгъл.​

Призматичен блясък

Дизайнът на капака с точкова матрица е постигнат благодарение на прецизно CNC фрезоване – 8279 перфорации на малко отстояние. Призматичното покритие отдолу блещука и добавя фин проблясващ ефект, открояващ се на тъмния фон.

Интелигентното охлаждане с тиха мощ

Философията Intelligent Cooling на ROG съчетава правилните функции с правилните настройки за постигане на най-добър резултат при всеки корпус. При Zephyrus M16 сместа с течен метал охлажда процесора. Персонализиран, самопочистващ се термален модул версия 2.0 премахва частиците прах, за да подобри стабилността в дългосрочен план, а Arc Flow вентилаторите са проектирани да създават внушителен въздушен поток с намалена турболентност, като така осигуряват мощно, но тихо охлаждане.

Thermal Grizzly
течен метал
термична смес
84 пера
Arc Flow
вентилатори
Персонализирано
самопочистващо се
охлаждане 2.0
Цялостно
6 термотръби
покритие
Потопете се във върховен звук

Стриймването, записването и геймингът са прецизирани с многофункционалната аудио система на Zephyrus M16. Благодарение на технологията Dolby Atmos®, двата малки високоговорителя и двата нискочестотни високоговорителя с технология за неутрализиране на вибрациите (force-canceling) акустиката е умело балансирана. Наличен е и сертификат Hi-Res, което означава, че поддържа медия с най-прецизен звук. Персонализираната система от микрофони за триизмерно улавяне на звука прави отлични записи при всякакви ситуации, а двупосочната технология с AI за премахване на шума изчиства звука на изходящите и входящите емисии.​

Завладяващ
6 високоговорителя
сетъп
Два
Неутрализиране на вибрациите
нискочестотни високоговорителя
Гъвкава
Микрофони за триизмерно улавяне на звука
система
Двупосочнa
Премахване на шума с AI
технология
Два нискочестотни високоговорителя с неутрализиране на вибрациите

Тези високоговорители възпроизвеждат ниските честоти – басът, който прави звука по-богат и динамичен. Ниските честоти произвеждат по-мощни и забележими вибрации. За да сведе резонанса до минимум при толкова малък корпус, нискочестотните високоговорители на Zephyrus M16 са разположени по двойки и по начин, който неутрализира вибрациите.

Система от микрофони за триизмерно улавяне на звука

Трите режима на вградената система от микрофони ви дава повече контрол на входящите емисии. Режимът „Кардиоида“ улавя звука точно пред лаптопа и почти игнорира звука, идващ от задната страна, затова е много подходящ за стриймване и гейминг. Режимът „Стерео“ използва левия и десния канал, за да записва звук от по-голям обхват, и е подходящ за музика на живо или други ситуации. Режимът „Многопосочност“ равномерно улавя звук от всички посоки за по-ясни групови и конферентни разговори.

Премахване на шума с AI
Кардиоида
Stereo
OMNI
По-лек. По-тънък. По-преносим.

Играйте, стриймвайте и програмирайте навсякъде. Свръхбързият Thunderbolt™ 4 порт ви дава възможност да свързвате в движение най-нови модели устройства, като например мощни външни графични карти или док станции. Зареждането Type-C позволява презареждане със съвместими преносими батерии, така че няма да е нужно да се оглеждате за контакт, когато батерията ви е изтощена. Батерията издържа до 10 часа без презареждане.

* Тестовете на батерията са проведени от ASUS по стандартния сценарий Video Playback.
Тествана конфигурация: ROG Zephyrus M16 GU603ZW, QHD 165Hz LCD панел, Intel® Core™ i9-12900H, GeForce RTX 3070Ti, 1TB PCIe® 4.0 x4 SSD.
Настройки при тестването: Активирана Wi-Fi връзка без свързване към точка за достъп; яркост на дисплея, зададена на 150 нита.

По-голяма
90 Wh
батерия
50% за 30 минути
Бързо зареждане
технология
Гъвкаво
Thunderbolt™ 4
зареждане с Type-C
До
10 часа
видео възпроизвеждане
Нотка гениалност

Бъдете тихи и незабележими с новата клавиатура Stealth Type, чието ниво на шум на клавишите е под 30 dB. Използвайте сложни клавишни комбинации при високи скорости с технологията N-Key Rollover, която подсигурява, че всяко натискане се отчита, и технологията Overstroke, която скъсява пътя до точката на задействане на всеки клавиш за въвеждане без всякакво усилие. Навигирането също е по-лесно, по-прецизно и безпроблемно със сензорния пад, който е 20% по-голям и по-точен.

 
Stealth Type
клавиатура
 
Пръстов отпечатък
сензор
 
1,7 мм
потъване на клавиша
 
Overstroke
технология

Захранване
HDMI 2.0b
RJ45
USB 3.2 Gen 2
Thunderbolt™ 4
USB 3.2 Gen 2 Type-C с DP 1.4 и PD 3.0
3,5 мм аудио жак
USB 3.2 Gen 1
MicroSD (UHS-II)
Цялостна свързаност
① Захранване
② HDMI 2.0b
③ RJ45
④ USB 3.2 Gen 1
⑤ Thunderbolt™ 4
⑥ USB 3.2 Gen 2 Type-C с DP 1.4 и PD 3.0
⑦ 3,5 мм аудио жак
⑧ USB 3.2 Gen 1
⑨ MicroSD (UHS-II)​

Разнообразието от I/O портове ви помага да останете свързани и продуктивни, където и да се намирате. Гъвкавият Thunderbolt 4 порт с DisplayPort™ 1.4 и Power Delivery 3.0 е придружен от три USB 3.2 Type-A порта за геймърска мишка, геймпад и други аксесоари. Слотът за microSD карти улеснява творците при заснемането, редактирането и обработването на масивни изображения и видео материали.

Обединени настройки на системата и персонализиране
Armoury Crate
ROG Armoury Crate събира основните настройки на осветяването и системата на едно място за бърз и лесен достъп. Можете да задавате и персонализирате профили Scenario Profiles, които правят автоматични корекции, щом пуснете любимите си заглавия.

GameVisual
Софтуерът ROG GameVisual предлага шест експертно настроени графични режима, които целят да оптимизират зрителното ви преживяване при определени игрови жанрове. Например режимът за шутъри от първо лице (FPS) подобрява видимостта в затъмнена обстановка и прави разпознаването на дебнещи в тъмното противници по-лесно. Използвайте GameVisual, за да подобрите изживяването си във всяка игра от колекцията ви.
Scenario Profiles
Автоматичното превключване между режимите Silent, Performance и Turbo е само малка част от Scenario Profiles. Можете да задавате специфични за всяко приложение предпочитания за ключови настройки на системата, като конфигурацията на осветлението, дали клавишът Windows или сензорният пад да са активни и други. Armoury Crate мигновено прилага най-подходящите корекции според текущата ви задача и можете да конфигурирате всеки профил така, както ви харесва.