• Дизайн
 • Производителност
 • Температура
 • Графика
 • Издръжливост
 • Контрол
 • Преносимост
 • Звук
 • Свързаност
 • Ексклузивен софтуер
 • Комплекти
03.

Механизирана издръжливост. Гениалност във всяка битка.

 • ОГРОМНА МОЩ

  12-то поколение процесор Intel® Core™ i7, графична карта за лаптоп GeForce RTX™ серия 30 с до 140 W максимална обща графична мощност (TGP) и MUX превключвател

 • МАКСИМАЛНО ОХЛАЖДАНЕ

  Вентилатори Arc Flow Fans™ с по 84 пера, до 4 въздухоотвода и 5 термотръби

 • ТИХ И НЕУЛОВИМ

  4,5% по-малък корпус с устойчива клавиатура и 26% по-голям сензорен пад

 • ПРЕВЪЗХОДНА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

  До QHD 165 Hz или FHD 300 Hz с адаптивно синхронизиране и съотношение екран/корпус от 80%

 • ПРОДУКТИВНОСТ В ДВИЖЕНИЕ

  Поддръжка на Thunderbolt™ 4 и USB Type-C, DDR5-4800 MHz RAM и батерия до 90 Wh

 • УСТОЙЧИВ И УСЪВЪРШЕНСТВАН

  Отговаря на стандартите MIL-STD-810H за устойчивост на сблъсъци, вибрации и други екстремни условия на околната среда

* Продуктът на страницата е представен с най-високата конфигурация, поради което може да се различава от действителните налични спецификации. Моля, проверете раздела Спецификации за актуална информация за избрания продукт.

ИЗЦЯЛО НОВ ДИЗАЙНА

Корпусът на TUF Gaming за 2022 г. беше препроектиран и вече е с 4,5% по-малък от миналогодишните модели. Логото на TUF също беше обновено и представено в две версии – щампована и изваяна с лазер. Въпреки намаления размер новият модел TUF Gaming F15 за 2022 г. побира голям сензорен пад с вдъхновени от анимациите акценти и четирипосочни индикатори.

ФИНИ ДЕТАЙЛИ

Покажете на света, че сте поддръжник на TUF с щамповани или изваяни с лазер детайли.

БЕЗ ПРОПИЛЯНО ПРОСТРАНСТВО

Новият дизайн на корпуса е 4,5% по-малък от предходното поколение, но въпреки това не е жертван размерът на клавиатурата.

ДАННИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО

Четирипосочните индикатори, вградени в платформата на клавиатурата, дават възможност да следите ключова системна информация само с поглед.

ТИТАНИЧЕН СЕНЗОРЕН ПАД

26% по-големият сензорен пад може да се похвали с вдъхновени от анимациите акценти.

ГОТОВ ЗА ВСИЧКО

Скачайте в екшъна с TUF Gaming F15. Стриймвайте и изпълнявайте много задачи наведнъж с лекота с процесор Intel® Core™ i7-12700H и до 16 GB светкавично бърза 4800 MHz DDR5 RAM памет с Windows 11. Възползвайте се от пълните възможности за гейминг производителност на графичната карта за лаптоп GeForce RTX™ 3070 със специален MUX превключвател. Когато библиотеката ви с игри се запълни, празният слот M.2 NVMe PCIe Gen 4x4 за SSD улеснява разширяването на капацитета.

* Базовата конфигурация е 1 x PCIe Gen 3x4 слот за SSD

Windows 11 Pro OS
12 Gen Intel® Core™ i7-12700H процесор
До NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 графична карта за лаптоп
MUX превключвател
До 1TB SSD NVMe® PCIe®
До 2x SSD слота
До 16GB 4800MHz DDR5 RAM

ПОДСИЛЕТЕ ИЗЖИВЯВАНЕТО СИ

До 16 GB двуканална DDR5-4800 MHz памет прави всичко бързо и безпроблемно – от ежедневните задачи до тежкото рендиране на мултимедийни проекти. Високопроизводителната RAM памет позволява безпроблемното превключване между гейминг, стрийминг и сърфиране в нета, така че можете да запазите фокуса си върху действието без излишно забавяне.


ХРАНИЛИЩЕ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ

Играйте, стриймвайте и правете още какво ли не със скоростта на светлината и високопроизводителния процесор Intel® Core™ i7-12700H. Тези процесори са проектирани да осигуряват геймплей, достоен за геймъри, в по-малко, по-тънко и по-преносимо устройство. Благодарение на подобрението на цялостното охлаждане процесорът с 14 ядра и 20 нишки работи с до изумителните 4,7 GHz и се справя и с най-гладните за мощ работни процеси.

ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ПОВЕЧЕ ЗАДАЧИ НАВЕДНЪЖ

Игрите и приложенията се зареждат по-бързо от всякога на NVM Express® (NVMe®) SSD диска. Ускореното зареждане на всичките ви програми означава, че ще прекарвате по-малко време в чакане и повече време в играене. Носете любимите си заглавия, когато сте на път, с PCIe® хранилището с капацитет до 1 TB или добавете втори диск чрез достъпния M.2 SSD слот за още терабайти игри.

ПОДСИЛЕТЕ ИЗЖИВЯВАНЕТО СИ

До 16 GB двуканална DDR5-4800 MHz памет прави всичко бързо и безпроблемно – от ежедневните задачи до тежкото рендиране на мултимедийни проекти. Високопроизводителната RAM памет позволява безпроблемното превключване между гейминг, стрийминг и сърфиране в нета, така че можете да запазите фокуса си върху действието без излишно забавяне.

ХРАНИЛИЩЕ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ

{055.textarea#Game, stream, and do more at blazing speeds with a high-performance Intel® Core™ i7-12700H Processor. These high-performance processors are engineered to deliver enthusiast-level gameplay in smaller, slimmer, and more portable devices than ever. Bolstered by comprehensive cooling, this 14-core, 20-thread processor clocks up to an astounding 4.7GHz to blast through even the most heavy duty workloads.}

ИЗУМИТЕЛНА ГРАФИКА

До NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 графична карта за лаптоп
Максимална обща графична мощност до 140W

Благодарение на най-новия модел графична карта за лаптоп GeForce RTX™ 3070 геймплейът се визуализира безпроблемно с голям брой кадри в секунда при много съвременни заглавия, дори при 1440p. Благодарение на технологии, базирани на изкуствен интелект, като например DLSS, поддържаните заглавия се визуализират при дори още повече кадри в секунда за изумително плавни действия и движения.

 • ПОДОБРЕНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ С AI

  NVIDIA DLSS осигурява на игрите скорост при качеството на изображенията без конкуренция. Разгледайте настройките и разделителната способност за още по-добро визуално изживяване.

 • ОЩЕ ПО-ЗАВЛАДЯВАЩО ИЗЖИВЯВАНЕ

  Проследяването на лъчите е свещеният Граал на красивата графика. То симулира начина, по който светлината пада и се пречупва в реалния свят, за да създаде възможно най-реалистичната и завладяваща картина както за геймъри, така и за творци. То се случва бързо и безпроблемно благодарение на 2-рото поколение RT ядра.

 • ОПТИМИЗИРАНА МОЩ И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ NVIDIA

  Max-Q е пакет от технологии, ръководени от изкуствен интелект, които целят да оптимизират лаптопите, за да могат да предоставят висока производителност в малък корпус.

ИЗВЛЕЧЕТЕ ПОВЕЧЕ С MUX

MUX превключвател
Средно 5-10% по-добра производителност

Съвременните геймърски лаптопи използват мощни заделени графични чипове за оптимална производителност, но повечето маршрутизират кадрите през вградената графична карта на процесора, преди да ги отведат до дисплея. Така се пести заряд на батерията, но се ограничава възможността на графичната карта да достигне най-добрата си производителност. Затова включихме MUX превключвател към всичките си лаптопи TUF за 2022 година. Когато сте в съревнователна игра, можете да превключите към режим GPU, който намалява забавянето и засилва производителността средно с 5 – 10%.

ИЗДУХАЙТЕ
КОНКУРЕНЦИЯТА

Процесорите с голям брой ядра генерират повече топлина, когато работят на пълни обороти. TUF Gaming F15 е въоръжен с два вентилатора Arc Flow Fans™ с по 84 пера, така че да се справи с мощта на своя процесор. Новият дизайн с променлива дебелина постига две неща – увеличава силата, като същевременно намалява турболентността, и подобрява ефективността на охлаждането, без да увеличава нивата на шум. Заедно с четирите въздухоотвода и петте термотръби моделът TUF Gaming F15 за 2022 г. поддържа интериора охладен и при най-тежките игри.

До 4 въздухоотвода
До 5 термотръби
Под 48 dB в режим Turbo
0 dB охлаждане с въздушен поток в корпуса
До 4 въздухоотвода
До 5 термотръби
Под 48 dB в режим Turbo
0 dB охлаждане с въздушен поток в корпуса

Arc Flow Fans™

Тънкият корпус означава малко място за охладителната система, затова подобрихме всеки аспект на вентилаторите Arc Flow™. Всеки вентилатор разполага с 84 пера, чиято дебелина варира от основата до върха с цел постигане на максимален въздушен поток, а аеродинамичният дизайн на капачката му свежда шума и турбулентността до минимум. Стабилен и равномерно разпределен въздушен поток гарантира по-голяма надеждност във времето. Вентилаторите са изработени от специален течнокристален полимер, който е достатъчно здрав да издържи на високите обороти в минута и при свръхтънък профил, като това позволява по-голяма гъстота на перата и постигане на въздушен поток, по-голям с 13%.

До 13% по-голям въздушен поток
84 пера

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НИЩО

Поддържайте скорости като за професионалисти с една от двете опции за панел – QHD 165 Hz или FHD 300 Hz. Благодарение на адаптивното синхронизиране честотата на обновяване на дисплея се синхронизира с изходната мощ на графичната карта, за да се редуцира забавянето, да се сведе до минимум насичането, да се елиминират визуалните накъсвания и да се постигне свръхплавен и реалистичен геймплей. QHD панелът разполага със 100% DCI-P3 цветова гама, а FHD дисплеят – със 100% sRGB и цветовете се възпроизвеждат точно както е искал създателят. При изумителното съотношение екран/корпус от 80% видеоклиповете и игрите са по-внушителни, без да се жертва преносимост.

QHD
165Hz
FHD
300Hz
Безпроблемна Адаптивна синхронизация Технология

ЗДРАВИНА ПО ВОЕНЕН СТАНДАРТ

За да заслужат честта да се наричат TUF Gaming, лаптопите трябва да оцелеят щателните тестове MIL-STD-810H. Тестовите устройства се подлагат на изпускания, вибрации, влажност и екстремни температурни условия, за да се гарантира надеждността им. Можете да разчитате на F15 и в най-неблагоприятните услови, защото той е повече от способен да устои на случайните удари и инциденти в ежедневието ви.

СВЕТЪТ ПОД ПРЪСТИТЕ ВИ

4 бързи клавиша
Зонално RGB осветяване
26% по-голям Сензорен пад
1,7 мм потъване на клавиша
С подсветка и раздалечени бутони клавиатура

Въоръжете се с клавиатура в настолен стил, оптимизирана за гейминг. Еднородната RGB подсветка ви дава възможност да изразите уникалния си стил, а откроените клавиши W, A, S и D са лесни за намиране само с бърз поглед и в готовност да отведат героя ви навсякъде. Технологията Overstroke задейства изпращането на сигнала при лек натиск на клавишите, като така осигурява бърза реакция и безпроблемен контрол. Подобаващо за TUF, всеки клавиш е с изумителната издръжливост, равняваща се на 20 милиона натискания, и осигурява превъзходна и дългосрочна надеждност и точност. 26% по-големият сензорен пад подобрява контрола ви.

ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛ

ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛ

90 Wh батерия заедно с енергоефективния процесор Intel® Core™ i7-12700H осигуряват достатъчно енергия за часове сърфиране в нета и видео възпроизвеждане. Поддържа се технологията за бързо зареждане, с която машината възвръща 50% от заряда си само за 30 минути.

* Животът на батерията може да варира в зависимост от системната конфигурация.

50% за 30 минути Технология за бързо зареждане
До 90Wh Батерия

ЧУВАЙТЕ ВСИЧКО

Hi-Res звук Сертифициране
Двупосочната технология с AI за премахване на шума
Dolby Atmos
2 Високоговорители

Двата високоговорителя с Dolby Atmos гарантират звук с изумителни детайли. Hi-Res звукът гарантира, че в слушалките си ще чувате музиката точно така, както музикантът е искал да бъде чута. Двупосочната технология с AI за премахване на шума поддържа входящата и изходящата комуникация необезпокоявана от страничен шум и ви позволява да се концентрирате върху разговора си.БЕЗОПАСНО СВЪРЗВАНЕ ВЪВ ВСЯКАКВА СИТУАЦИЯ

Независимо какъв е сетъпът ви TUF Gaming F15 поддържа всякакви връзки. Специализираният HDMI 2.0b порт е допълнен от два USB Type-C с поддръжка на DisplayPort, както и от мощта и многофункционалността на Thunderbolt™ 4. Бързата и надеждна Wi-Fi 6 (802.11ax) връзка гарантира, че ще бъдете онлайн и продуктивни навсякъде, където има съвместима мрежа. Също така можете директно да се свържете с Ethernet за скорости в гигабитове.

* Моделите TUF 2022 поддържат комбинирани слушалки с микрофон с TRRS връзка и самостоятелни слушалки с TRS връзка. Ако имате самостоятелен микрофон, който използва TRS свързване (само с две линии на конектора), трябва да използвате адаптер, преобразуващ TRS в TRRS.

СЪВЪРШЕНИЯТ
КОМАНДЕН ЦЕНТЪР

Софтуерът Armoury Crate обединява контролите на системата и осветяването на едно място. Разширените опции за персонализиране ви позволяват да променяте естетичните ефекти, да настройвате профилите за игри и да коригирате настройките на звука според желанията си. Scenario Profiles ви позволява да определяте и променяте предпочитанията, които автоматично коригират производителността и други опции, когато използвате любимите си приложения и игри. Armoury Crate позволява пълен контрол над практическата ви работа.

Xbox Game Pass Ultimate

Играйте повече от 100 висококачествени игри с приятели на компютър, конзола, телефон или таблет срещу ниска месечна такса.* Към платформата непрестанно се добавят нови заглавия и винаги ще имате нещо ново, което да играете.

* Важат правила и изключения. Периодично каталогът с игрите се променя според региона и устройството. За повече подробности вижте xbox.com/gamepass и https://www.ea.com/eaplay/terms. Xbox Cloud Gaming: Важат ограничения за стрийминг. Изисква съвместим контролер (продава се отделно), поддържано устройство и приложението Xbox Game Pass. Вижте системните изисквания. Системните изисквания варират според играта. Производителността нараства при по-високи класове системи.

* Логотипите на EA и Battlefield са търговски марки на Electronic Arts Inc. © FIFA е защитено с авторско право и/или е търговска марка на FIFA. Всички права запазени. Произведено по лиценз от Electronic Arts Inc. STAR WARS © & TM 2019 Lucasfilm Ltd. Всички права запазени.ОБОРУДВАЙТЕ СЕ

TUF Gaming F15 се предлага в комплект с подходящи аксесоари, създадени с мисъл за издръжливостта. Раницата TUF разполага с голям вътрешен джоб с прегради, за да можете безопасно да съхранявате и пренасяте лаптопа и всичките си периферни устройства до LAN партита и състезания. Мишката TUF Gaming M5 V2 перфектно се съчетава с лаптопа F15. Тя е издръжлива, ергономична и разполага с шест бутона с възможност за настройване, осигурява усещане за слабо съпротивление при движение и светлинните ѝ ефекти могат да се персонализират.

* Периферните устройства, включени във всички комплекти, подлежат на промяна без известяване. Свържете се с местен представител за точните оферти.

Product has High-Definition Multimedia Interface.
 • Продукти, сертифицирани от Федералната комисия по телекомуникации (Federal Communications Commission) и Канадския департамент на промишлеността (Industry Canada), ще бъдат разпространявани в САЩ и Канада. Посетете уебсайтовете на ASUS USA и ASUS Canada за информация относно продуктите, налични на местно ниво.
 • Всички спецификации подлежат на промяна без известяване. Свържете се с местен доставчик за точните оферти. Обслужването може да не е налично за всички продукти.
 • Спецификациите и функциите варират според модела. Всички изображения са с илюстративна цел. Вижте страниците със спецификациите за всички подробности.
 • Цветът и версиите на софтуера на печатната платка, включена в комплекта, са обект на промяна без предизвестие.
 • Споменатите имена на брандовете и продуктите са търговски марки на съответните им компании.
 • Термините HDMI и HDMI High-Definition Multimedia Interface, търговския облик на HDMI и логата на HDMI са търговски марки или регистрирани търговски марки на HDMI Licensing Administrator, Inc. в САЩ и други държави.

IPS означава In-plane Switching и представлява тип LED технология за дисплеи (вид течнокристални дисплеи).

Освен ако не е посочено друго, всички твърдения относно производителността са въз основа на теоретична производителност. Действителните данни може да се различава въз основа на реалните обстоятелства.

Действителната скорост на пренос на данни на USB 3.0, 3.1, 3.2 и/или Type-C се различава в зависимост от множество фактори, включително скоростта на обработка на хостващото устройство, атрибутите на файла и други фактори, свързани с конфигурацията на системата и оперативната ви среда.

Ultrabook, Celeron, Celeron Inside, Core Inside, Intel, Intel Logo, Intel Atom, Intel Atom Inside, Intel Core, Intel Inside, Intel Inside Logo, Intel vPro, Itanium, Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, vPro Inside, Xeon, Xeon Phi и Xeon Inside са търговски марки на Intel Corporation или нейните дъщерни дружества в САЩ и/или други държави.

Продуктовите спецификации може да се различават в отделните държави. Препоръчваме ви да се консултирате с местните разпространители за спецификациите на продуктите, налични във вашата държава. Цветовете на продуктите може да не съответстват напълно поради изменения, причинена от фотографията и настройките на монитора. Поради фотографските променливи параметри и условия визията на действителния продукт може да се различава от изображенията, показани на този сайт. Макар да се опитваме винаги да представяме най-точната и цялостна информация към момента на публикуването, си запазваме правото да правим промени без известие.

Резултат от офис продуктивност Mobile Mark 2014.

* Стандартната среда за тестване на батериите на Asus е както следва: Операционна система Windows, дисплеен модул със 150 нита яркост, изключено осветяване и други настройки на приложението.

Видео възпроизвеждане: Тестването е извършено при изключена Wi-Fi/Bluetooth връзка, Windows Power Plan, зададен на Balanced, Taskbar Power Mode, зададен на Battery Saver, сила на звука на системата 67% и видео възпроизвеждане на цял екран с резолюция 1080p.

Сърфиране в интернет: Тестването е извършено при включена Wi-Fi/Bluetooth връзка, Windows Power Plan, зададен на Balanced, Taskbar Power Mode, зададен на Better Battery и чрез използването на сайта Weblooper Top 50 в Google Chrome за възпроизвеждане на видеоклипове с честота на опресняване от 10 секунди.

* Факторите, които влияят на живота на батерията, включват конфигурацията на лаптопа, настройките на захранването и начина на употреба. Капацитетът на батерията намалява с броя цикли и остаряването ѝ.

* Времената за бързо зареждане важат, когато се използва правилният адаптер ASUS/ROG заедно със съответния модел и когато системата е изключена (чрез команда Shut Down). При съвместими сценарии батериите могат да се презареждат до 50% в рамките на 30 минути при оптимална температура между 20 – 45 °C. Времето за зареждане може да се различава с +/-10% поради толеранса на системата.

Режимът на тестовете включват както изискванията на военния стандарт, така и тези на тестовете за качество на ASUS и варира в зависимост от устройството. Тестването по MIL-STD-810 е проведено само на избрани продукти с марка ASUS. Имайте предвид, че тестването по MIL-STD-810 свидетелства за качеството на продуктите на ASUS, но не доказва, че са особено подходящи за използване за военни цели. Тестването е проведено в лабораторна среда. Всякакви щети, причинени от опитите да бъдат възпроизведени условията на тестването, ще се приемат за случайни и няма да бъдат покривани от стандартната гаранция на ASUS. Допълнително покритие се предлага с ASUS Premium Care.

Действителната версия на HDMI на продуктите трябва да бъде проверена на страницата със спецификациите на съответния продукт.

Обект с RJ45 порт не поддържа „Power over Ethernet“ (PoE), поддържа само предаване на данни.

ASUS uses cookies and similar techoologies to perform essential online functions, analyze online activities, provide advertising services and other functions. For detailed information, please visit “Cookies and similar technologies”.

Accept Cookies