The TUF Gaming F16 laptop with a futuristic and yellow accented cityscape in the background.

ASUS TUF GAMING F16

ЦЯЛОСТНО ПОТАПЯНЕ. МЕХАНИЗИРАНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ.

 • A white Windows icon of four squares on a black background

  ПРАВЕТЕ ВСИЧКО

  Усилете гейминг изживяванията си с Windows 11 с процесор Intel® Core™ i7-13650HX
 • A 2D wireframe illustration of a white laptop, with “165Hz” and “2.5K” written on screen.

  ПРЕЛЕСТНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ

  Графична карта за лаптоп до модел NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 и дисплей с разделителна способност 2,5K и 165 Hz G-SYNC
 • A 2D wireframe of an Arc Flow Fan on a black background.

  ДИШАЩ ДИЗАЙН

  Вентилатори Arc Flow Fans™ с по 84 пера, 5 термотръби, филтри против прах и 4 въздухоотвода
 • A 2D wireframe of a DDR5 RAM module, with “4800MHz” written underneath.

  ЦЯЛОСТНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЪПГРЕЙДВАНЕ

  Поддръжка на Thunderbolt™ 4, два слота PCIe Gen 4x4 за надстройване и DDR5-4800MHz RAM
 • A 2D wireframe of of a white laptop, with stylized sound waves coming from the speakers.

  КРИСТАЛНО ЯСНА КОМУНИКАЦИЯ

  Dolby Atmos и двупосочната технология с AI за премахване на шума гарантират ясна комуникация за всички събеседници
 • A simple white battery, with “90Wh” written inside of the icon.

  УСТОЙЧИВО НАДМОЩИЕ

  Основни характеристики на добре защитения корпус са 90 Wh батерия, USB-C Power Delivery и по-големи клавиатура и сензорен пад
The NVIDIA logo with GeForce RTX Studio text alongside it. The Xbox logo next to text reading “Xbox Game Pass”.

ДИЗАЙН

ДЕЛИКАТЕН СТИЛ

Моделът 2024 TUF Gaming F16 запазва класическия стил на TUF и добавя няколко нови детайла. Вариантът Mecha Gray се отличава с щампованото лого на TUF, а Jaeger Gray – със стилното си лазерно гравирано лого. Четири малки триъгълника открояват ъглите на капака, а деликатни препратки към TUF са видими на платформата на клавиатурата и тракпада.

 • Mecha Gray

 • Jaeger Gray

Производителност – Intel

ПРАВЕТЕ ВСИЧКО

Хвърлете се в дълбоките води на гейминга и творчеството с Windows 11, процесор Intel® Core™ i7-13650HX и графична карта за лаптоп до модел NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 с поддръжка на NVIDIA® Advanced Optimus. Моделът 2024 TUF Gaming F16 разполага още с високоскоростна DDR5-4800MHz RAM памет и два слота PCIe Gen 4x4 M.2 SSD, като достъпът до всички слотове е много лесен за бъдещи надстройвания и разширения.

 • Windows 11 Pro

  OS

 • Intel® Core™

  i7-13650HX

  процесор

 • До NVIDIA® GeForce

  RTX™ 4060

  Графична карта за лаптоп

 • NVIDIA Advanced Optimus

 • До

  2TB SSD

  PCIe® Gen 4x4

 • До

  DDR5-4800MHz

  RAM

A rear view of the TUF Gaming F16, with the lid half open.
A simplified 3D render of a CPU, emblazoned in blue with the word “Intel” on the top.

ВДИГНЕТЕ НИВОТО НА ИГРАТА

Играйте, стриймвайте и правете още какво ли не със светкавичната скорост на процесор Intel® Core™ i7-13650HX. Този високопроизводителен процесор е проектиран да поддържа геймплей и творчески процеси за истински любители, особено в комбинация с цялостно охлаждане.

A printed circuit board with the NVIDIA logo and “NVIDIA” on the GPU die.

ВДИГНЕТЕ НИВОТО НА ГРАФИКАТА

2024 TUF Gaming F16 е оборудван с графична карта за лаптоп до модел NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, която ви дава свободата да включите всички опции за максимално красива графика и да продължавате да се наслаждавате на свръхвисок брой кадри в секунда. Благодарение на поддръжката на NVIDIA® Advanced Optimus лаптопът може автоматично да активира своя MUX превключвател при стартиране на игра, което ви осигурява висока производителност, когато такава е нужна, и спестяване на енергия, когато просто сърфирате в нета.

A 3D render of RAM sticks, with “DDR5-4800Mhz” written on the sticks.

ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ПОВЕЧЕ ЗАДАЧИ НАВЕДНЪЖ

Високопроизводителните процесори работят най-добре, когато са комбинирани със също толкова висок клас памет, и именно затова оборудвахме 2024 TUF Gaming F16 със скоростна 4800MHz памет. Бързата памет ускорява извършването на ежедневните задачи и осигурява възможност на процесора да разгърне пълния си потенциал за висок брой кадри в секунда по време на игра. И двата слота за RAM са напълно достъпни за лесна поддръжка и бъдещо надстройване.

Лаптопи със серията GeForce RTX 40

Отвъд дефиницията за скорост за геймъри и творци

 • Comparison images of DLSS 3 on and off

  Производителност с AI и реалистична графика*

  Направете квантов скок в производителността при игри и творчески приложения чрез захранваната от изкуствен интелект технология DLSS 3 и постигнете реалистични виртуални светове с пълно проследяване на лъчите.

 • NVIDIA Studio enhance creative apps

  Скорост за идеите ви

  NVIDIA Studio ще отведе творческите ви процеси до следващото ниво. Отключете ускоряването чрез RTX и AI в най-популярните творчески приложения, драйверите на NVIDIA Studio за максимална стабилност и цял набор от ексклузивни инструменти за по-бързо реализиране на творческите ви идеи.

 • An laptop transfers into thinner chassis.

  Оптимизирана мощ и производителност

  NVIDIA Max-Q е разширен пакет от технологии, ръководени от изкуствен интелект, които целят да оптимизират вашата система за върхова ефективност. Това позволява създаването на свръхбързи лаптопи, които са тънки, тихи и с дълъг живот на батерията.

* Изображението от Cyberpunk 2077, направено на настолен компютър с включен новия режим Ray Tracing: Overdrive Mode, е само с илюстративна цел. Действителната производителност варира според системата.

Повече с AI,
по-бързо с RTX

Осигурете си производителност от следващото ниво с изкуствен интелект и GeForce RTX.

Научете какви са преимуществата на RTX AI. Графичните карти GeForce RTX™ са създадени за ерата на изкуствения интелект, тъй като имат специализирани AI Tensor ядра, които осигуряват свръхмодерна производителност и революционни възможности. Възползвайте се от ексклузивни функции с AI и преобразете начина, по който работите и играете. От подобрено творчество и свръхефективна продуктивност до светкавично бърз гейминг – най-доброто от мощта на изкуствения интелект при компютри с Windows ще намерите в RTX, както днес, така и утре.

A GPU die, simulating parallel processing with a long line of stylized apps on one side, and completed tasks on the other side.

ДИСПЛЕЙ

ОМАГЬОСВАЩА ГРАФИКА

Бъдещето е ясно. 2024 TUF Gaming F16 предлага до 2,5K, 165 Hz/3 ms дисплей с G-SYNC за невероятни изображения в игри. Няма значение дали предпочитате бързото действие на шутърите, или спокойния геймплей на приключенските игри, дисплеят със съотношение 16:10, тънка рамка и съотношение екран/корпус от 90% ще ви потопи в действието с безпрецедентна пленителност.

 • 2.5K 165Hz

ZenBook OLED

ТЕМПЕРАТУРА

ИЗДУХАЙТЕ КОНКУРЕНЦИЯТА

Процесорите с голям брой ядра генерират повече топлина, когато работят на пълни обороти. TUF Gaming F16 е въоръжен с два вентилатора Arc Flow Fans™ с по 84 пера, така че да се справи с мощта на своя процесор. Дизайнът с променлива дебелина постига две неща – увеличава силата, като същевременно намалява турболентността, и подобрява ефективността на охлаждането, без да увеличава нивата на шум. Заедно с 4 въздухоотвода и 5 термотръби моделът TUF Gaming F16 за 2024 г. поддържа интериора охладен и при най-тежките игри.

 • Противопрахов филтър

 • До

  4

  въздухоотвода

 • До

  5

  термотръби

A TUF Gaming F16 with the lid half open and the air vents visible on the underside, floating on a black background.

ПРОДУКТИВНОСТ

УСТОЙЧИВО НАДМОЩИЕ

Когато искате да играете или да работите в движение, 2024 TUF Gaming F16 предлага много повече от нужното. Голямата 90 Wh батерия дава възможност за по-дълги работни сесии далеч от електрическия контакт, а USB Type-C зареждането осигурява гъвкавост, ако сте забравили зарядното си устройство у дома.

 • 90Wh

  Батерия

 • 50% за 30 мин

  Технология за бързо зареждане

ИЗДРЪЖЛИВОСТ

ТЕСТВАНА ЗДРАВИНА

F16 е TUF Gaming машина и като такава бе щателно тествана, за да отговаря на стандартите MIL-STD-810H за устойчивост на вибрации и сблъсъци и производителност при висока надморска височина и високи и ниски температури. Можете да сте спокойни, че TUF Gaming F16 ще поддържа върхова производителност, независимо къде пътувате.

 • vibration
 • altitude
 • high temperature
 • low temperature
 • shock
A TUF Gaming F16, with the lid half open, and a broken concrete background.

ЗВУК

ПОДСИЛЕТЕ ИЗЖИВЯВАНЕТО СИ

Насладете се на съдържанието си така, както трябва, и чувайте всеки приближил се враг. Благодарение на поддръжката на Dolby Atmos и Hi-Res звукът на игрите и съдържанието ви ще е като в студио, както при слушалки, така и при високоговорители. Що се отнася до гласовите чатове и видеоразговорите в игра, двупосочната технология с AI за премахване на шума филтрира нежеланите странични шумове и постига кристално ясна комуникация. Новост в модел 2024 TUF Gaming F16 е поддръжката на вградена HD камера, която улеснява видеоразговорите, защото не са нужни допълнителни аксесоари.

 • Hi-Res AUDIO
 • Dolby ATMOS
 • Двупосочната технология

  с AI за премахване на шума

A TUF Gaming F16, with the lid open and TUF Gaming logo on screen, floating above a desolate landscape.

КОНТРОЛ

КОНТРОЛ В ОБСЕГА ВИ

Специализираните бързи клавиши за управление на силата на звука, заглушаване на микрофона и достъп до Armoury Crate поставят важните контроли в обхвата ви по време на игра. Големият сензорен пад дава възможност за безпроблемно превъртане на съдържание. Клавиатурата, наподобяваща моделите за настолни компютри, е с 1,7 мм потъване на клавишите за комфортно писане и по-добър контрол в игра.

 • A close-up view of the TUF Gaming F16’s lower keyboard and trackpad, with the TUF logo clearly visible on the trackpad.

  Голям сензорен пад

  128.9 x 76 mm

 • An extreme close up of the three volume control keys and one Armoury Crate key.

  4 бързи клавиша

  Намаляване на звука, усилване на звука, изключване на микрофона, Armoury Crate

 • A half and half view, with the top frame showing a profile view of the TUF Gaming F16’s keyboard deck, and the lower frame showing the travel distance and actuation of the key switches.

  Потъване на клавиша
  1.7mm

  1,7 мм потъване на клавиша

  Клавиатура като при настолен компютър с потъване на клавиша от 1,7 мм и голям сензорен пад

I/O ПОРТ

ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ

TUF Gaming F16 разполага с всички ключови I/O функции, нужни за истинска бойна станция. Специализиран LAN порт ще поддържа връзката в разгара на битката, а HDMI 2.1 порта ще ви даде възможност да предавате 4K 120 Hz сигнал към външен монитор. Thunderbolt™ 4 USB Type-C портът разполага с поддръжка на DisplayPort 1.4 и Power Delivery 3.0 за изключителна гъвкавост. Вторият USB Type-C порт, двата Type-A порта и аудио жакът ви дават възможност да свържете всичките си периферни устройства за постигане на върховната гейминг машина.

 1. Kensington® lock
 2. USB 3.2 Gen1 Type-A
 3. DC in jack
 4. RJ45
 5. HDMI 2.1
 6. Thunderbolt™ 4 (supports DP 1.4, PD charging)
 7. USB 3.2 Gen 2 Type-C®
  (supports dGPU DP 1.4, PD charging)
 8. USB 3.2 Gen1 Type-A
 9. Audio Combo Jack

СОФТУЕР

СВЕТЛИНИТЕ НА СЛАВАТА

2024 TUF Gaming F16 се предлага с вградена поддръжка на Armoury Crate, включително на функциите за RGB осветяването и управлението на вентилаторите с един бутон. Можете да създадете профили с персонализирани сценарии, които карат машината по интелигентен начин да превключва между режимите на висока производителност и висока ефективност веднага щом установи коя програма сте пуснали.

A screenshot of Armoury Crate software showing system status and toggle-able functions.

XBOX GAME PASS ULTIMATE

Играйте повече от 100 висококачествени игри с приятели на компютър, конзола, телефон или таблет срещу ниска месечна такса.* Към платформата непрестанно се добавят нови заглавия и винаги ще имате нещо ново, което да играете.


* Важат правила и изключения. Периодично каталогът с игрите се променя според региона и устройството. За повече подробности вижте xbox.com/gamepass , https://www.ea.com/eaplay/terms

Xbox Cloud Gaming: Важат ограничения за стрийминг. Изисква съвместим контролер (продава се отделно), поддържано устройство и приложението Xbox Game Pass. Вижте системните изисквания. Системните изисквания варират според играта. Производителността нараства при по-високи класове системи.

Multiple pieces of in-game promotional art with the Xbox Game Pass logo visible and text reading “Discover your next favorite game.”

ASUS uses cookies and similar techoologies to perform essential online functions, analyze online activities, provide advertising services and other functions. For detailed information, please visit “Cookies and similar technologies”.

Accept Cookies